Your address will show here +12 34 56 78
Ett antal flygbolag flyger direkt i dag nästan dagligen till Alicante.
Ryanair flyger från Stockholm/Nyköping (Skavsta), Västerås, Växjö o Göteborg. Från Arlanda/Stockholm och bl a Göteborg flyger Norwegian och SAS. Vueling har ibland bra priser men då krävs mellanlandning i Barcelona.
Från Alicante flygplats tar man sig bäst med taxi eller hyrbil. Buss är också ett alternativ men kräver i regel minst två byten och tar därmed tid. Det är ca 10-15 minuters promenad från busshållplatsen till lägenheterna. Vi kan också anordna transport till och från flygplatsen, det måste dock meddelas i god tid. Det går även en direktbuss 12 gånger per dag från flygplatsen till Torrevieja. Priset var senast 7 euro/person. Från Torrevieja rekommenderar vi sedan taxi. Väljer ni hyrbil så går det enkelt att hitta parkering i området.
Mil Palmeras är en något äldre ort. Det finns ett lägenhetshotell. I övrigt ägs hus och lägenheter av privatpersoner och en stor del är spanjorer. Stranden går parallellt med hela området. Under sommarhalvåret finns ett antal strandbarer. Stranden har under sommaren badvakter. De senaste åren har Mil Palmeras stranden lyckats erhålla EU:s blå flagg, vilket bl a innebär att standarden är god, vattnet är rent och stranden rengörs nästan varje natt.
​Det finns mataffär, banker, apotek, marknad och ett tjugotal restauranger på gångavstånd.
Huvudorten heter Pilar de la Horadada, en traditionell spansk ort som kan nås med lokal buss.
Ca 5-10 minuter med bil finns fyra golfbanor. Närmast ligger den nybyggda banan Lo Romero. Nära ligger även
​Las Ramblas
och Campoamor, knappt en mil bort. Villamartin är den fjärde banan som ligger ca 10 minuter från radhuset. Ytterligare en tiotal banor finns inom en timmas bilfärd. En av de vackraste banorna är La Finca, den ligger drygt 30 min bort med bil.
​Det är nära till lagunen Mar Menor med hälsobad i naturliga saltbassänger. Marknad i San Pedro de Pinatar på måndagar och i Mil Palmeras på tisdagar. Det finns äventyrsbad i Torrevieja. Två mycket fina spanska äldre städer att besöka, Cartagena och Murcia. Vinodlingar och bodegor drygt ca en timmes bilfärd från Mil Palmeras till orter som Yecla och Jumilla, mycket vackra områden. Bad i varma källor under vintersäsongen i Archenaoch Fortuna och så mycket mera..
​Det är ett behagligt klimat under större delen av året. Ca 320 soldagar per år och långa perioder utan något regn att tala om. Pilar de la Horadada är en av de områden med minst regn i Spanien, med mindre än 300 mm/år. Den kallaste månaden är januari som kan jämföras med maj i Sverige och Stockholmsområdet. Oktober är varmare än juli i Stockholm och november är nästan lika varm som juni är hemma. Våra lägenheter ligger i söderläge och det gör att vi nästa varje dag under hela året kan äta frukost och lunch ute.
​Här kommer en länk till dagens väder i Pilar de la Horadada med prognos och en länk till månadernas medeltemperaturer.
Tre större shoppingcentrum finns relativt nära. Närmast Mil Palmeras samt störst och nyast är Zenia Boulevard.